Spuneți ADIO taxelor roaming!

Cei ce calatoresc, stiu foarte bine cat de mult costa apelurile si mesajele trimise spre numere din strainatate si vice versa. Si taxele de utilizare a internetului sunt de o gramada de ori mai mari datorita serviciilor de roaming.
Insa, avem o veste foaaarte buna! Europa urmeaza sa renunte la taxele percepute de fiecare tara pentru serviciul de roaming. In concluzie, utilizatorii nu vor mai plati roaming, ci doar serviciile pe care le folosesc deja , bineinteles, oferite de compania de telefonie mobila pe care o uzează.
Incepand cu data de 15 iunie 2017 orice persoana care viziteaza o tara a Uniunii Europene poate accesa retelele de telefonie fara sa plateasca taxe supraestimate de roaming.
Chiar daca acest lucru este extrem de benefic pentru toti utilizatorii din Europa, acest lucru va da de gandit companiilor de telefonie mobila, deoarece va trebui sa pastreze pretul al abonamentului actual, chiar daca roamingul este exclus, din simplu fapt ca ar fi in scadere daca nu ar face asta. De asemenea, cu aceasta veste poate urma si o crestere a investitiei pentru viitoarea retea 5G.
Aprobarea legii a ajuns marti , 31 ianuarie, si mai trebuie doar confirmata de Parlamentul European si bineinteles, de statele membre ale Europei.

0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *