COOL

GOOGLE A INTRODUS TRADUCEREA NEURALĂ ! CE ESTE ACEASTA?

Google Translate a adaugat ceva nou pentru limba română. O tehnologie numită „traducere neurală” . Această tehnologie este disponibilă de acum si pentru traducerile din limba română în engleză sau invers.
Această traducere neurală este extrem de bună față de sistemul vechi bazat pe traducerea de cuvinte , dar nu orice fel de cuvinte.. cuvinte care deja erau disparute si bucăți din text, dar acum, cu aceasta tehnologie sunt traduse fraze intregi, si corect! În aceasta tehnologie se afla un proces intens de dezvoltare, gen „machine learning„. Datorita acestui proces , se genereaza traduceri care suna mult mai bine, si aproape de modul in care oamenii discuta, mai ales cand se traduc fraze intregi.
Poti utiliza acest tip de traducere pe site-ul lor: translate.google.ro , pe aplicatia IOS sau Android si in cautarea Google. In curand se va adauga si pe traducerea automata a paginilor , implementata pe Google Chrome.

CE ESTE TRADUCEREA NEURALĂ?

Sistemul anterior utilizat pentru traducere nu putea analiza atâtea bucăți de conținut în același timp. De acum, variabile gramaticale precum gen și număr sunt soluționate de cele mai multe ori corect, iar sensul dintr-o parte a frazei poate influența variantele de traducere din altă parte a ei. De exemplu, verbul „a lua” poate fi tradus diferit, în funcție de situație: „a lua” ca posesie sau „a lua și duce” într-un loc.
Sistemul vechi pentru traducere nu avea cum sa analizeze multe bucati de continut in acelasi timp. Incepand cu acest update, variabile gramaticale , inclus gen si numar, sunt solutionate corect de cele mai multe ori, iar sensul din o parte a frazei va modifica variantele de traducere din alta parte a ei. Avem ca exemplu verbul „a lua” , care poate fi tradus diferit, bineinteles, in functie de situatie: „a lua” ca posesie sau „a lua si duce” intr-un loc.
Articol preluat de pe : virginradio.ro
Tags
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Close
Close